Реците НЕ телесном кажњавању деце

Реците НЕ телесном кажњавању деце

Током два дана, 23. и 24. маја 2019. године, педагог Сузана Николић и учитељица Наташа Тончев Благојевић, као представници колектива ОШ "Франце Прешерн", имали су част и задовољство да буду део кампање „Реците НЕ телесном кажњавању деце“ у оквиру Пројекта „Права детета у политикама и пракси“.
Овај Пројекат је још једна од идеја Центра за права детета у партнерству са Save the Children International, који финансира Влада Шведске. Један од циљева овог Пројекта односи се на унапређивање система заштите деце од насиља кроз промоцију концепта позитивног родитељства и важности коришћења ненасилних метода васпитања деце.
Дводневну обуку прошло је двадесетак наставника и стручних сарадника из целе Србије, са задатком да стечено знање континуирано преносе родитељима ученика у својим школама, кроз трибине, радионице и друге облике сарадње са њима.
Почетком школске 2019/2020. године, планиране су активности које се односе на директан рад са родитељима како би им се пружила подршка у примени алтернативних начина реаговања у ситуацијама када уобичајено примењују телесно кажњавање деце. На тај начин постаће сарадници у овој племенитој и за децу важној идеји, те обезбедити безбрижно детињство и остваривање најбољег интереса свом детету.
Колика је одговорност учесника ове обуке, говори и податак да ће се, резултатима реализације активности по школама, поткрепити потреба да се у законима који регулишу права детета прецизно дефинишу појмови како би се избегле погрешно схваћене дефиниције „разумно физичко кажњавање“.

ЗАЈЕДНО, ДО ЛЕПШЕ БУДУЋНОСТИ ЗА НАШУ ДЕЦУ!

Календар догађаја

Нове награде

Архива за 2020.

Top