Био једном један лаф!

Био једном један лаф!

Изложба Библиотеке града Београда: Био једном један лаф – после четрдесетак градова у земљи и иностранству, сада је и у нашој школи!

Погађате, изложба прати живот и рад Душана Радовића, осветљава пишчев богат стваралачки опус и указује зашто је овај вишеталентовани човек јединствена личност српске културе. Израду изложбе подржало је Министарство културе и информисања Репубилике Србије, а први пут је свечано отворена 2014. године у Библиотеци града Београда. За ових непуних пет година, колико изложба непрекидно путује, видело ју је више стотина хиљада људи. Била је у Софији, Будимпешти, Сегедину и Батањи, али је, поред Бугарске и Мађарске, посетила и многе градове наше земље: Београд (више пута, а само Раковицу – двапут), Чачак, Ниш, Крушевац, Суботицу, Сомбор, Сремску Митровицу, Нови Сад, Вршац, Апатин, Тополу, Крагујевац, Краљево, Бечеј, Белу Цркву, Златибор, Рудник, Чајетину, Ужице. У најави су Димитровград, Пирот, Лесковац и Врање. Аутори изложбе су библиотекари Олга Красић Марјановић, Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић.

Од данас, па током наредне две недеље, ученици наше школе могу се упознати са несвакидашњом изложбом која је посвећена овом „страшном лаву“. Радовић је преминуо 16. августа са 62 године, а да је доживео 29. новембар 2019 – имао би их 97. Огромна је штета што нас је напустио, ипак, тако рано.

Више фотографија са ове изложбе погледајте на нашој фејсбук страници.

Top