ДЕЧЈА НЕДЕЉА… РАДУЈЕМО СЕ!

ДЕЧЈА НЕДЕЉА… РАДУЈЕМО СЕ!

Циљеви дечје недеље:
– Скретање пажње јавности на права и потребе деце
– Указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и остваривању њихових права
– Подстицање сарадње у стварању услова за поштовање права и развој сваког детета
– Промоција активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу
– Покретање иницијатива и нових акција које доприносе побољшању положаја деце и остваривању њихових права
Мото овогодишње Дечје недеље је „Нећу да бригам, хоћу да се играм“
Активности које реализујемо у школи:

3.10.2016. понедељак
Акција „Друг –другу“
Прва активност у оквиру обележавања Дечје недеље, биће „Прочитај и поклони књигу“ у којој ће ученици поклањати књиге својим другарима из Сигурне куће.

4.10.2016. уторак
Ученици првог разреда ће у пратњи својих учитељица ићи у КЦ Раковица, где ће одгледати позоришну представу и постати чланови Пријатеља деце. Представа почиње у 11 часова.
Ученици који иду на биолошко – еколошку секцију и на Чуваре природе, заједно са својим наставницама Савком Ракић и Тијаном Морић ће припремити терен у школском дворишту који ћемо оплеменити цвећем. Мото ове акције је „Припреми, оплемени, сачувај и среди“.

5.10.2016. среда
У пратњи директорке школе Биљане Благојевић, наши најуспешнији ученици на прошлогодишњим такмичењима Пријатеља деце посетиће кабинет председника општине Раковица. Ученик Богдан Стевановић 8/1као најуспешнији млади рецитатор, Ивана Зеленбаба 6/1 као најуспешнији соло певач и Анђела Вељовић 4/4 која се истакла у ликовном стваралаштву.
Пријем код председника општине заказан је за 10 часова.

6.10.2016. четвртак
У ОШ “Коста Абрашевић“ у Реснику у 11 часова ће бити осликавање школског терена кредама, на тему „Нећу да бригам, хоћу да се играм“. Учитељице Миленка Братић и Наташа Тончев – Благојевић водиће 10 ученика четвртог разреда, а наставница ликовне културе Тања Ђокић ће припремити 10 ученика старијих разреда, који ће се такмичити у осликавању са другарима из других школа са општине Раковица.

7.10.2016. петак
Луткарска представа „Дечја права“ биће изведена предшколцима из вртића „Хајди у 10 часова у школској библиотеци, након чега ћемо дружење наставити у дворишту школе.

Top