19. 05. 2020.

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ПРВИ РАЗРЕД

Поштовани родитељи (и законски заступници) будућих ђака првака,

Срдачно вам захваљујемо што сте исказали интересовање за упис детета у нашу основну школу!

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом, и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се УПИСИВАЊЕ вашег ђака у први разред основне школе спроводити САМО У ЗАКАЗАНОМ ТЕРМИНУ. Како бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја, на Порталу еУправа, биће вам омогућена УСЛУГА ЕЛЕКТРОНСКОГ ЗАКАЗИВАЊА ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ. Ова услуга биће доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

Имамо за вас и ДВЕ ВЕОМА ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

1. Само ОБАВЉЕН ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД ПРЕДУСЛОВ ЈЕ ДА ДЕТЕ БУДЕ УПИСАНО у први разред. Стога вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање детета само уколико сте већ обавили лекарски преглед детета, или сте сигурни да ћете исти обавити до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу биће вам доступна дуже од 30 дана, тако да имате времена за све.

2. Ове године НИЈЕ ПОТРЕБНО ДА ПОНЕСЕТЕ НИЈЕДАН ДОКУМЕНТ ПРИЛИКОМ УПИСА јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности и електронским путем. Изузетак чине само лекарска уверења добијена пре 16. марта 2020. године, тј. понесите са собом лекарско уверење уколико сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код лекарā у приватној пракси.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавиће се у периоду од 1. 6. до 20. 7. 2020. године. Након уписа у школу, ИСТОГ ДАНА, педагог, односно психолог школе вршиће испитивање ученика.

ЖЕЛИМО ВАШЕМ ДЕТЕТУ СРЕЋАН ПОЛАЗАК У ШКОЛУ, А ВАМА – ЧЕСТИТАМО!

Top