Линк за родитеље до савета како разговарати са децом

Линк за родитеље до савета како разговарати са децом

Већ неколико пута смо се, откако је проглашено ванредно стање на територији Републике Србије, обраћали деци, али и њиховим родитељима и законским заступницима, саветима педагога и психолога који би требало да помогну како да што лакше превазиђемо ситуацију у којој смо се сви заједно обрели. Управо је поменута реч „заједно“ – кључна реч за решавање евентуалних проблема: ЗАЈЕДНО смо у свему овоме, ЗАЈЕДНО ћемо решавати различите ситуације и ЗАЈЕДНО ћемо сви бити на истој страни, страни деце.

У вези са најновијим вирусом КОВИД-19, огласио се и Уницеф. Најтоплија препорука надлежних је да сви они који се старају о деци треба да посете линк на коме се налази још неколико практичних савета о томе како можемо помоћи деци да на исправан начин разумеју шта се заиста дешава, нарочито онда ако и сама примете извесне промене у свом понашању типа стреса, нелагодности, жалости, непријатности... Наравно, готово увек је најбоље решење – отворени разговор.

Како не бисмо препричавали савете оних којима је у опису посла да брину о деци и омладини и о квалитету њиховог животног стандарда, сами посетите предложену страницу и ишчитајте оно што се на њој налази.

Како разговарати са дететом о пандемији новог корона вируса

Кад нешто довољно добро разумемо, онда нам није тешко ни да се поставимо на прави начин. Можда ћемо тако најбоље помоћи првенствено себи, а потом и другима.

Top