01. 06. 2021.

Међународни ликовно-литерарни конкурс Удружења свесловенске писмености и заштите ћириличног писма „Завет Ћирилица”

У нашој школи је уприличена свечаност поводом јубиларног десетог Међународног ликовно-литерарног конкурса Удружења свесловенске писмености и заштите ћириличног писма „Завет Ћирилица”.
Ученица наше школе Лана Драмићанин III3 ПОБЕДНИК је овог престижног конкурса у категорији ликовних радова, а ученица Теодора Милошевић V3 добитник је СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ за своје литерарно остварење на тему „Зашто волим ћирилицу”. Поред специјално награђене ученице и награђених првим, другим и трећим местом, те похваљених троје ученика наше школе: Ирида Брезо I1, Нина Брајовић I2 и Дане Дукић I3, овом приликом угостили смо још десеторо ђака школа-учесница конкурса.
Председник Удружења господин Милан Милутиновић уручио је захвалнице, поклоне и медаље присутним ученицима. Директор школе Биљана Благојевић такође је примила захвалницу и медаљу, као и завет који је Стефан Немања изговорио на самртној постељи своме сину Сави. На посебност ове свечаности која је увеличана мини-представом у драматизацији колегинице Јелене Трошић и сјајном извођењу наших ученика: Ђорђа Божића и Уне Динић из VIII2, Мие Нешић, Јоване Ристић, Милоша Стевановића и Милице Танасковић из VII2, Петра и Павла Драшкића из VII3 и Немање Соковића из VI3, подсећаће нас и прелазни пехар који смо као школа добили на чување до следеће или неке друге године када ће бити уручен некој другој школи која се буде истакла као учесник новог конкурса Удружења. Не би нас чудило да се пехару толико допадне код нас, па да нам остане и дуже у гостима... ????
Сврха постојања удружењā као што је „Завет Ћирилица” и конкурсā налик овоме јесте да укажу на значај оригиналности коју наше писмо има у свету. Ако ни због чега другог, онда бар зарад јединствености графеме Ћ треба да негујемо овај поклон који смо примили још у далеком IX веку.

 
Top