Национална платформа „Чувам те“

Национална платформа „Чувам те“

Поштовани родитељи, ученици и наставници,

Обавештавамо вас да је од марта почела са радом прва национална платформа за превенцију и заштиту од насиља у школама –  у питању је Национална платформа „Чувам те“, која има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Платформа ће се првенствено бавити проблемом вршњачког насиља, а уједно ће и представљати и алат који ће помоћи наставницима, родитељима и ученицима у борби против насиља.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је континуирано учествовало у процесу израде платформе и креирању садржаја платформе – информативног материјала, обука за ученике, родитеље, запослене у установама образовања и васпитања и пријављивање насиља. На Националној платформи „Чувам те“ можете се информисати о облицима насиља, препознавању насиља и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања, а у складу са званичним процедурама надлежних министарстава. На платформи се налазе и едукативни садржаји који су намењени родитељима, наставницима и ученицима, а посвећени су превенцији и заштити од насиља. Такође, ученици основношколског узраста, уз сагласност родитеља или старатеља, могу похађати и обуке које ће бити организоване на овој платформи.

            Позивамо вас да посетите Националну платформу „Чувам те“ – информишите се о темама из ове области и учествујте у обукама које су доступне. Научимо заједно више о активностима које можемо применити како би све школе (п)остале сигурна места у којима се негује сарадња и конструктивна комуникација. Националној платформи „Чувам те“ можете приступити на домену: cuvamte.gov.rs.

Заједничким деловањем обезбедимо подстицајно окружење за раст и развој сваког поједница школске заједнице.

Top