Наши ученици међу 50 најбољих на квизу знања о Немањићима

Наши ученици међу 50 најбољих на квизу знања о Немањићима

Обележавајући осам стотина година од када се Свети Сава изборио за аутокефалност наше цркве, Фондација „Мир Божији“ и Српска православна црква осмислиле су пројекат са циљем употпуњавања и проширивања знања о Немањићима кроз игру, учење и развијање такмичарског духа који је присутан код младих људи. Право учешћа имале су екипе из Републике Србије, Републике Српске, региона, те српске дијаспоре. Екипе су имале по три члана узраста од 10 до 15 година. Заинтересованост за историју, културу и духовност српског народа показало је преко 350 екипа, односно близу 1 000 младих из разних делова света.

Нашу школу на овом међународном онлајн квиз такмичењу представљале су две екипе: „Земља царевића“ – Ана Комлен 6/1, Војин Јевремовић 7/2 и Бошко Кукањац 8/4 и „Немања и Немањићи“ – Слободан Јањић 6/1, Матеја Николић 7/2 и Немања Павловић 8/2. Такмичење је одржано 3. 12. 2019, тако да су наши такмичари Дан школе провели радно.

Међу 50 најбоље пласираних екипа које ће имати прилику да се такмиче у другом елиминационом кругу 24. 12. 2019. године нашла се наша екипа „Немања и Немањићи“. Заузевши високу, десету позицију „Немања и Немањићи“ постали су најбоље пласирана екипа међу београдским школама. Њихов ментор је била наставник историје Добрила Кузмановић.

https://www.mirboziji.com./

 
Top