ПОСТОЈИ РЕШЕЊЕ – ПРОНАЂИ СВОЈУ ЕКИПУ „НАДЕЛ“

ПОСТОЈИ РЕШЕЊЕ – ПРОНАЂИ СВОЈУ ЕКИПУ „НАДЕЛ“

У овим по мало необичним околностима, на које смо се у међувремену готово и навикли, није наодмет присетити се наших „старих“ сарадника и пријатеља. У посети психолошко – педагошкој служби били су саветници „Надела“, односно НАционалне ДЕчје Линије. Подсећања ради „Надел“ је организација која се бави саветодавним радом са децом, младима и њиховим родитељима. Уколико се нађу у околностима у којима су им угрожена права или у било којој другој ситуацији, када осете потребу за разговором са компетентном и ПОВЕРЉИВОМ особом, омогућено им је да путем телефонског позива или размене порука добију саветодавну подршку.

Није необично за тинејџере да у неким тренуцима осете свепрожимајућу тугу и немоћ. Иако у првом тренутку не изгледа тако, већина проблема може да се реши уз помоћ пријатеља који имају разумевања, као и одраслих који ће пружити несебичну подршку.

Сви ми, били мали или велики имамо потребу да осетимо љубав да бисмо се осећали добро у својој кожи. Имамо потребу да нас неко чује и разуме, да негде припадамо и да нас неко воли. Када су све те потребе задовољене наша енергија је позитивна и срећни смо. Али...ако се неке животне околности окрену супротно од нас, јавља се осећај туге и незадовољства. Ако се то догоди, а немате воље да разговарате са познатим особама, тренутак је да помислите на „НАДЕЛ“. Тамо ћете наићи на сигурну помоћ пријатеља, некога ко ће вас саслушати, разумети и  посаветовати.

ЗАТО НЕ ОКЛЕВАЈТЕ, ВЕЋ ПОЗОВИТЕ ИЛИ НАПИШИТЕ ПОРУКУ НА 116111 И ПРИЈАТЕЉ ЋЕ БИТИ ТУ!

Линк у наставку ће вас повезати са сајтом НАционалне ДЕчје Линије, а тамо ћете пронаћи своју екипу laughing https://www.116111.rs/.

Број је отворен за подршку деци и њиховим родитељима.

Само храбро!

Top