23. 03. 2022.

Пробни завршни испит 25. и 26. марта 2022. године

Поштоване родитељи и ученици,

У циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит, пробни завршни испит биће одржан у школи по следећем распореду:

у петак, 25. марта 2022. године, у 13 часова, полагање теста из математике,
у суботу, 26. марта 2022. године, у 9 часова, полагање теста из српског/матерњег језика,
у суботу, 26. марта 2022. године, у 11.30 часова, полагање комбинованог теста из биологије, географије, историје, физике и хемије.

Ученици долазе у школу 45 минута пре почетка израде теста.
Решавање тестова траје 120 минута.

Пробни завршни испит одржаће се у школи, у групама ученика, не већим од 15, уз поштовање свих епидемиолошких мера. У петак ће часови трајати за ученике предметне наставе по 35 минута.

Дозвољени прибор за ученике:

ЗА СРПСКИ/МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна и плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица,

ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, троугао, лењир и шестар;

- сваки ученики мора имати по две плаве хемијске оловке;

- оба дана када ученик полаже завршни испит мора код себе имати оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом и налепницом са идентификационим бројем ученика;

- у просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју на Јединственом списку ученика;

- пре него што буду распоређени у просторије где ће полагати завршни испит;

- од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

 

Молим да се сви упознате са видео упутством за употребу обрасца 41 на следећем линку:

https://www.youtube.com/watch?v=5vv_XmqF3EM

Пробни завршни испит верна је симулација процеса завршног испита, где ученици и запослени пролазе кроз утврђене процедуре испита – време доласка, потребан прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита, организација простора и рада, улоге одељењског старешине, дежурних наставника, супервизора и друго. Циљ организовања пробног завршног испита је и провера колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања припремили су испитни материјал који је достављен школама преко надлежних школских управа.

Покажимо се на делу – срећно полагање пробног завршног испита!

Директор

 Биљана Благојевић

Top