27. 10. 2020.

Сарадња са школама из региона

У суботу, 24.10.2020. год, наша школа имала је велику част да угости директоре три основне школе из региона.
Били смо домаћини за ОШ „Мехмедалија Мак Диздар“ из Сарајева, директор Самира Нукић, ОШ „Пале“ са Пала, директор Александар Рајић и ОШ „Небојша Јерковић“ из Буђановаца, код Руме, директор Ђорђе Мирковић.
Овај сусрет је уприличен свечаним потписивањем Протокола о сарадњи. Срдачну добродошлицу уваженим гостима пожелела је директор школе Биљана Благојевић, као и неколико чланова нашег колектива. Потписници Протокола, договорили су да у доброј вери заједнички раде на: оснаживању поверења између различитих друштвених група и народа, обезбеђивању пријатељских односа у својој земљи и земљама региона, прихватању културне разноликости и интеркултуралног разумевања.
Такође ће на нивоу размене искустава кроз примере добре праксе, организовати презентације и предавања у циљу праћења иновација и пружања прилика ученицима да изразе свој таленат и афирмишу своја знања, а у циљу прихватања других култура.
Касније ће и кроз евентуалне посете ученика и наставника поспешити међусобно упознавање, тимски рад и унапређивање рада Школа.
Том приликом размењени су пригодни и симболични поклони, од школе школи, који ће подсећати на сарадњу и пријатељство.
С обзиром на то да ситуација у Републици Србији не допушта окупљања већег броја људи, гости су са неколико колега и директором школе, обишли саму школску зграду, њену околину, као и неке од атрактивних локација у Београду.
Пуни позитивних утисака о срдачности и предусретљивости домаћина и уз жеље да се сарадња и међусобне посете, како запослених, тако и ученика и у будућности наставе у неким повољнијим околностима, вратили су се у своје градове.

Top