Знање је моћ

Знање је моћ

Запамтите ова имена: Бошко Кукањац, Александар Манојловић, Димитрије Миловић, Немања Павловић! Ови момци су наши амбасадори!

Иако нам је фокус последњих дана и недеља био усмерен на „невидљивог непријатеља“ против кога покушавамо да се изборимо, ученицима и наставницима наше школе ништа није могло стати на пут овенчан славом и успехом које су постигли непосредно пред објављивање ванредног стања. Како је најадекватније да о успеху најбољих говоре њихови ментори, преносимо вам њихове кратке утиске са одржаних такмичења док се питамо шта сада и како даље...

У Основној школи „Бановић Страхиња“, у суботу, 14. 3. 2020. године, одржано је прво у низу свих такмичења, па самим тим и на другом нивоу, нивоу града, тј. округа – оно из физике. Са сигурношћу се можемо похвалити нашим учеником Александром Манојловићем 8/2, који се са максималних 100 бодова убедљиво позиционирао на ПРВОМ месту! Честитамо Александру.
Јелисавета Хрњаковић, наставник физике

У суботу, 14. 3. 2020. године, у Основној школи „Владислав Рибникар“, одржано је градско такмичење из руског језика. Бошко Кукањац, ученик одељења 8/4 наше школе, постигао је изузетан успех – освојио је ПРВО место, са 39 поена од максималних 40, и тако се пласирао на последњи, републички ниво такмичења. Поносни на још један у низу успеха нашег ученика, желимо му пуно среће.
Тања Тадић, наставник руског језика

Градско такмичење из енглеског језика за ученике осмог разреда одржано је у Основној школи „Кнегиња Милица“ на Новом Београду. На такмичењу је учествовао 151 ученик из Београда. Наши ученици Бошко Кукањац 8/4 и Димитрије Миловић 8/1 су заблистали. Бошко је ПРВИ НА ЛИСТИ са 40 поена од могућих 40 (САВРШЕН РЕЗУЛТАТ) и ЈЕДИНИ У ГРАДУ СА МАКСИМАЛНИМ БРОЈЕМ ПОЕНА. За само три поена мање, друго место припало је Димитрију.  изузетни осмаци настављају да нижу победе на такмичењима из свих области. Честитамо од срца!
Биљана Вишњић, наставник енглеског језика

У недељу, 15. марта 2020. године, одржано је оштинско такмичење из историје. Домаћин овог такмичења на нашој општини била је Основна школа „Ђура Јакшић“. На овом такмичењу наши ученици су показали велико знање и постигли завидне резултате. Посебно успешни били су осмаци. Немања Павловић 8/2 је освојио ПРВО место, Андрија Јокић 8/2– ДРУГО, а Вуку Кујунџићу су треће место и пласман на окружно такмичење измакли за само један бод. Своје старије другаре успешно су пратили и млађи – Слободан Јањић 6/1 и Лазар Антић 5/3, који су освојили ТРЕЋЕ место. Свим ученицима желимо много среће и успеха.
Добрила Кузмановић, наставник историје

Такође, 15. марта 2020. године, у Основној школи „14. октобар“ одржано је општинско такмичење из биологије на коме су наши ученици постигли следеће резултате: Димитрије Миловић – ДРУГО место, а Бошко Кукањац – ТРЕЋЕ место. Оба ученика су остварила пласман на градско такмичење (директан пласман). Честитам!
Савка Ракић, наставник биологије

Top