Дан школе „Франце Прешерн“ 3.12.2020.

Дан школе „Франце Прешерн“ 3.12.2020.

Драги наши ученици, поштовани родитељи и пријатељи наше школе,

Због специфичних времена кроз која тренутно заједно пролазимо, на нашу велику жалост нисмо могли да се дружимо са вама уживо у школи, као што највише волимо. Зато смо, 51. годишњицу наше школе прославили како је у овом тренутку најбезбедније за све, онлајн.

Овог Дана школе хтели смо да одамо почаст свим знаменитим Србима. Кроз разне активности на часовима представили смо најзначајније личности Србије. Погледајте неколико колаж филмова којима ћемо приказали само делић онога што смо научили о Змају, Вуку Караџићу, Доситеју Обрадовићу, Десанки Максимовић, Мики Аласу, Надежди Петровић, Милени Павловић Барили, Андрићу, Бранку Радичевићу, Брани Нушићу, Паји Јовановићу, Мокрањцу, Тесли, Милутину Миланковићу, Јовану Цвијићу, Панчићу, Пупину и још многим нашим великанима на које смо изузетно поносни.

Наши најмлађи ученици: https://www.youtube.com/watch?v=bA9jDL0bHxU

Ученици старијих разреда: https://www.youtube.com/watch?v=zvf9vcrPtHs

                                         https://www.youtube.com/watch?v=psRHjP4JFbU

                                         https://www.youtube.com/watch?v=ObYG5bOvsvo

Свесни смо да смо само "загребали" богату ризницу великана које је изродила наша дивна Србија, зато ћемо се у будућности још дружити са онима које сада нисмо успели да представимо.

Погледајте и заједнички филм и бићете поносни на Прешерновце, баш као што смо и ми: Дан школе 2020.

Искрено се надамо да ћемо ускоро моћи да се видимо са свима вама, драги пријатељи и заједно у здрављу и срећи прославимо овај дан.

Срећан нам свима Дан школе!!

Top