НЕ телесном кажњавању, ДА позитивном родитељству

НЕ телесном кажњавању, ДА позитивном родитељству

Дана 30. 10. 2019. године, у библиотеци школе одржана је обука за родитеље и запослене на тему „НЕ телесном кажњавању, ДА позитивном родитељству“, праћена дечјом приредбом на тему „Дечја права“, коју су реализовали ученици одељења 3/2 и водитељи обуке – учитељица Наташа Тончев Благојевић и педагог школе Сузана Николић.
Наши малишани су нам кроз неколико скечева, рецитацију и песму, показали колико је битно познавати и поштовати њихова права. Када погледамо у њих, чека нас добро познати одраз и враћају се успомене на наше детињство. Зато, не заборавимо да смо и ми некада били деца и желели те исте ситнице.
Након маестралног глумачког представљања наших трећака, није било једноставно задобити пажњу њихових родитеља, али је томе допринела актуелност теме. Упркос осетљивости тематике, родитељи су били изузетно сарадљиви саговорници, спремни да поделе своја искуства, дилеме и ставове о родитељству.
У међусобној интеракцији евоцирали смо успомене на детињство и васпитне методе које су некада биле широко примењиване. Имали смо прилике да чујемо како родитељи данас размишљају, шта су преписали од својих родитеља, а шта је подлегло модерним токовима данашњице и претрпело извесне промене.
Уз неколико корисних савета о томе како бити што квалитетнији родитељ, како се изборити са бесом, који је често последица убрзаног начина живота, родитељи наших ученика изашли су насмејани и задовољни, спремни да преиспитају своје родитељске компетенције, а нама оставили за задатак да и следећег пута изнова изаберемо атрактивну тему за дружење и сарадњу.

Top