28. 12. 2018.

Новогодишња чаролија

Некоме је 2018. година била срећна, некоме тужна, некоме занимљива, некоме дугачка, а за ученике и запослене у ОШ „ Франце Прешерн“ ова година је била радна и пуна успеха.
Након великог успеха изложбом и представом у Центру за културу Раковица поводом Дана школе, ученици и њихови наставници наставили су да своју креативност, таленат и труд претачу у дивне продукте свог рада.
Овог пута идеја је била да се испрати стара и дочека Нова 2019. година и да они који живе школски живот у Францики још једном покажу колико су добар тим вредан сваке похвале. Организован је Новогодишњи базар, такмичење у избору најлепше украшене јелке, ученици из продуженог боравка су извели представу, док је за запослене и њихову децу ораганизована дечја журка и послужење у просторији школске библиотеке.
Уз предан рад и дружење које подсећа на нека стара добра времена настали су дивни новогодишњи украси, честитке, огрлице, наруквице, новогодишње кугле и тегле, подметачи за књиге. Оно што је посетиоцима Новогодишњег базара било ново, а најмлађима и посебно интересантно јесу новогодишње пињате које су израђиване под „диригентском палицом“ наставнице Јелене Беседић и уз срдачну помоћ бројних колега и ученика старијих разреда.
Посетиоци су могли да виде украшене јелке, које је ученичка машта учинила посебним и несвакидашњим. Било је ту великих и малих, од рециклираног материјала и са ручно израђеним украсима, оних на којима је свака грана била украшена омиљеним дечјим посластицама. За свачији укус по нешто... Жири добро расположен, одабрао је победничке.
У категорији млађих резултати су следећи:
1. место: 4/3 
2. место: 4/2 
3. место: 3/3
У категорији старијих разреда резултати су следећи:
1. место: 7/4 
2. место: 5/2 
3. место: 8/2 
Јелке су послужиле и као сценографија за представу коју су извели ученици млађих разреда, уз кординацију њихових учитеља из продуженог боравка Марјана Антића и Снежане Соковић. Развесељени добром атмосфером и музиком из представе „млади глумци“ дочекали су Деда Мраза и разменили новогодишње поклоне. 
У ОШ „Франце Прешерн“ 2018. година испраћена је весело, а надамо се лепшој, бољој и успешнијој 2019. години, за наше ученике, запослене, родитеље и све друге који на било који начин учествују са нама у школском животу.

НЕКА НАС СРЕЋА ПРАТИ!

Више фотографија са нашег новогодишњег базара и приредбе погледајте овде.

Top