Обележено пола века постојања наше школе на Миљаковцу

Обележено пола века постојања наше школе на Миљаковцу

3. децембра 2019. године је у Културном центру Раковица обележено 50 година од како је наша школа након промене, чак, три адресе, најзад добила ону сталну у Станка Пауновића Вељка 45.

Међу редовним званицама – ученицима и њиховим родитељима, те бившим колегама, пензионерима, представницима Општине Раковица и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, колегама и директорима са наше општине, али и са других општина, као и деветочланом делегацијом из истоимене школе из Словеније, ове године су се по први пут нашли и представници прве генерације наше школе, сад већ далеке 1969. године. Све присутне поздравила је директор школе Биљана Благојевић истакнувши да „не смемо заборавити да се школа гради пола века и да смо сви ми данас њено дело, као и то да и сами треба да будемо њени градитељи“.

Свечаној академији претходила је изложба карикатура и портрета чланова колектива наше школе, састављена од радова ученика и њихових родитеља, а све придошлице добиле су по примерак првог броја часописа „Сонет“. Водитељ програма била је Тамара Самарџић 8/3. Хором је руководила Данијела Живанчевић, а идејни творац представе била је професор српског језика Јелена Трошић којој су свесрдну и несебичну помоћ у раду са ученицима, на сцени и иза ње пружиле колеге Миленка Братић, Маја Динић, Тамара Трифуновић Живковић, Горан Мутавџић, Марјан Антић и Срђан Миладиновић.

Да је све протекло у пуном сјају јубилеја, сведоче фотографије и снимци које можете погледати на нашој фејсбук страници овде. Надамо се да ћемо и сваки наредни дан школе обележити на овако високом нивоу.

Top