Почетак другог полугодишта школске 2021/2022. године

Почетак другог полугодишта школске 2021/2022. године

Поштовани ученици и родитељи,

Друго полугодиште школске 2021/2022. године почиње у понедељак, 24. јануара 2022. године, а настава за ученике биће реализована на следећи начин:

1) У првом циклусу образовања (ученици од 1. до 4. разреда) примениће се први модел организације образовно-васпитног рада, тј. настава ће се реализовати непосредно у школи. Ученици 1. и 3. разреда почињу са наставом од 8.00 часова, а ученици 2. и 4. разреда од 13.15 часова.
Продужени боравак ради по устаљеном ритму (од 7.00 часова до 17. 30 часова).

2) У другом циклусу образовања (ученици од 5. до 8. дазреда) примениће се други модел организације образовно-васпитног рада, тј. комбиновани модел наставе. Ученици сваког одељења ће бити подељени на две групе (група А и група Б), које ће похађати наставу на следећи начин: група А једне седмице долази на наставу у школу понедељком, средом и петком, док група Б исте седмице на наставу долази уторком и четвртком. Следеће седмице се групе мењају, па тако група Б долази на наставу у школу понедељком, средом и петком, док група А долази уторком и четвртком. Група која није непосредно на настави у школи у обавези је да прати часове на платформи „Мајкрософт Тимс“.
Настава 24. јануара за ученике другог циклуса почиње са групом А, а у првој недељи другог полугодишта (од 24. до 28. 01. 2022.) наставу похађају групе по распореду АБАБ (јер се у четвртак 27. јануара обележава Савиндан, те је овај дан ненаставни, али радни).

3) Часови се држе у реалном времену и трају 45 минута. Сви остали облици образовно-васпитног рада одржаваће се по редовном распореду.

4) Поштовање препоручених епидемиолошких мера је обавезно и подразумева: обавезно, исправно и доследно ношење маски од момента уласка у школско двориште и у простору школе од стране свих лица (ученика и запослених), одржавање физичке дистанце, одржавање опште и личне хигијене, као и одржавање хигијене у простору школе. Детаљније о изменама у Стручно-методолошким упутствима у вези са изолацијом и мерама карантина можете прочитати на следећим линковима:
Поступак са блиским контактима особе оболеле од COVID-19
Kритеријум за завршетак изолације болесника са COVID-19


Директор школе,
Биљана Благојевић

Top