Ученик генерације

2017/2018.

Према Правилнику о избору „Ученика генерације“ и одлуком Наставничког већа за Ученика генерације за 2017/2018. годину једногласно је изабрана ученица 8/1Катарина Јеремић одељенског старешине Тање Ђокић.

У току осмогодишњег школовања Катарина је учествовала на многобројним такмичењима и конкурсима и на њима је освајала похвале и награде, а то су:

1. разред:

·        награда на " Витезовом" ликовном конкурсу
·        похвала на општинском ликовном конкурсу "Моја Раковица"

2. разред:

·        награда на ликовном конкурсу "Светосавско звонце"

3. разред:

·        награда на "Витезовом" ликовном конкурсу
·        пласман на општинско такмичење из математике

5. разред:

·        пласман на општинско такмичење из математике
·        пласман на општинско такмичење из српског језика

7. разред:

·        3. место на општинском такмичењу из биологије 
·        похвала на општинском такмичењу из хемије 
·        пласман на општинско такмичење из историје
·        пласман на општинско такмичење из математике
·        пласман на општинско такмичење из српског језика
·        признање на међународном ликовном конкурсу " Вода- од мита до архитектуре" у Марибору

8. разред:

·        2. место на градском такмичењу из географије
·        2. место на општинском такмичењу из географије
·        3. место на општинском такмичењу из биологије

Катарина је у току школовања посећивала и часове додатне наставе из математике, српског језика, географије, биологије,историје и других. На  свим прославама у школи  (Дан  школе, Свети Сава)  Катарина је активно учествовала у свим акцијама и често су њени радови красили  паное и изложбе у школи.

Упоредо је одличним успехом завршила шестогодишњу Основну музичку школу "Даворин Јенко". Са максималним бројем бодова положила је пријемни за упис у Средњу музичку школу. На четвртом отвореном такмичењу " Бинички" у дисциплини клавир освојила је 2. награду.  Са хором музичке школе два пута је наступала на концерту на " Коларцу".

Показала је да има смисла и за плес учешћем у 5. разреду на Карневалу у Раковици, где је са својом групом " Ренесанса" освојила 4. место . Такмичила се и у плесу ван школе и освијила две медаље. Свестрано талентована , увек насмејана , одговорна и омиљена у разеду . Одговорна и тачна у извршавању својих редовних радних обавеза у школи и са задовољством прихвата нове задатке и изазове. Скромна и ненаметљива у друштву и омиљена у одељењу због своје хуманости и толеранције. Успешна и свестрана у научном истраживању из свих области али посебно у друштвеним наукама, са изузетним резултатима на такмичењима из биологије и географије.

Било је право задовољство пратити Катаринине успехе и то како израста у једну предивну личност.

одељењски старешина Тања Ђокић

     Први  утисак који стекнете када видите Катарину је да је мирна , тиха, нежна и осетљива. Онда је стварно упознате и схватите да заиста јесте таква и још много више од тога. Иза једне  сталожене спољашности крије се добра другарица, вредан ученик и одговорна особа.

     Са Катарином никад није досадно, јер је духовита и увек спремна на шалу, ведра је и насмејана.  Уме  да нас засмеје и орасположи и то најбоље знају њене другарице.

      Катарина  све што ради, уради до краја и све то време се смеши. Оно што ретко ко зна, стално певуши. Одаћу вам тајну, певуши на часовима. Она исприча виц, ми се смејемо, а она седи озбиљна. Својим благим осмехом и песмом на уснама, некако је лако и опуштено постигла одличан успех и завршила у исто време две школе. Гледајући њу чини нам се  да се све може постићи и опет имати времена за игру и дружење. И ако има четрнаест година, могу рећи да је добар човек, искрена и увек спремна да помогне. Катарина ће вам помоћи да научите лекцију, доћи ће до вас да вам објасни градиво, даће вам да препишете контролни, шапутаће на часу да добијете већу оцену, неће одати тајну, неће тужити другове и другарице, заштитиће слабијег, саслушаће шта имате да кажете. Некада њено ћутање и саосећање више значи него милион речи.

     Она неће причати о себи, неће се хвалити... показаће каква је. Иза њене мирне, нежне спољашности, крије  се јака, самоуверена, одлучна особа, која зна шта хоће. Ко је имао срећу да је упозна зна о чему говорим.

     Само напред Каћа....

                                                                                       Катаринина другарица Вишња

За спортисту генерације 2017/2018. изабран је такође учениk 8/1, Марко Ћопић.

2016/2017.

Према Правилнику о избору „Ученика генерације“ и одлуком Наставничког већа за Ученика генерације за 2016/2017. годину једногласно је изабрана ученица  8/2, Дарија Милић одељенског старешине Јасмине Самарџић.

Дарија је носилац дипломе "Вук Караџић", као и 5 специјалних диплома: српски језик, ликовна култура, географија, биологија и хемија. Освојила је за себе и нашу школу много награда:

 •  V разред: 

           *српски језик (граматика)- 3. место- општинско

 • VI  разред: 

  *међународно такмичење Chinese Calligraphz and Painting Competition, 2. место
  *Оштро Перце ( 4 похвале)
  *српски језик (граматика)- 3. место- општинско
  *биологија, 2.место -општинско

 • VII разред: 

  *хемија, 3. место -општинско
  *биологија, 2. место -градско
  *награда пријатеља деце
  *награда на конкурсу "Моћ воде"
  *Књижевна олимпијада -2. место -градско
  *српски језик (граматика)- 3. место- општинско
  *конкурс „Птице“ -градско

 • VIII разред:

  *биологија, 3. место -општинско
  *награда на конкурсу „Читам, па шта“
  *награда на литерарном конкурсу
  *географија, 2, место -градско
  *похвала на међународном конкурсу "Вода - од мита до архитектуре"
  *конкурс „Птице“ – градско
  *међународно такмичење „Египат у очима деце“

Мишљење одељенског старешине 8/2 о Дарији Милић:

Свакога дана улазећи у школу на стаклу улазних врата редовно ме "сачека" велика и мудра мисао петнаестогодишње ученице наше школе Дарије Милић коју је забележила у једном писменом задатку из српског. Мисао гласи: Ми смо оно што чинећи остављамо иза себе.

Дарија ускоро напушта нашу школу, а иза себе оставља бројна признања којима је допринела свом личном, као и угледу школе коју је похађала. Потиче из непотпуне породице, али се зато на другој страни, она сама потрудила да то што недостаје надокнади посвећеношћу школи, знању и личном развоју и напредовању.

Иако је имала тешке услове за рад и учење у својој породици, то је није спречавало да одговарајуће услове сама обезбеди и пронађе у библиотекама, читаоницама, а често и у парковима.

Први сусрет са Даријом био је у 5. разреду када сам јој одређена као разредни старешина. Прво што сам тада код ње уочила биле су посвећеност и истрајност у обављању школских задатака и обавеза, по чему се у великој мери разликовала од осталих вршњака у разреду. Дешавало се да је ни високе температуре, нити било која друга незгода нису могле спречити да изостане са наставе. Отуда је већ од 5. разреда тешко у њеним рубрикама у дневнику наћи нижу оцену од одличне. Оно што се препознаје у њеном односу према школи и школским обавезама су изузетна одговорност да се сваки задатак уради до краја и у потпуности, аутентичност и  креативност у начину на који приступа извршењу обавеза, уважавање и прихватање свих сарадника, заједништво и блискост са својим вршњацима, саосећање за оне у невољи, безрезервна подршка, разумевање и поверење онима који је окружују, као и поштовање и уважавање предметних наставника и ненаставног особља у школи. Често сам слушала од теткица да су својој деци причале о Дарији.

Њена стваралачка потреба да своја знања из различитих области обогати и тако испуни ђачке дане, одвели су је на бројна и разноврсна такмичења. Носилац је пет специјалних диплома: српски језик, географија, биологија, хемија и ликовна култура. Број освојених диплома са школских такмичења из различитих области је задивљујући и импресиван; спајала је и неспојиво: литерарно стваралаштво и науку, кинески језик и ликовну културу, средњевековне витешке борбе и хип-хоп плес. То је отуда, то сам касније схватила, што је за њу свако такмичење било надметање са самом собом.

Осим бројних награда, признања и диплома, Дарија је и члан Центра за таленте Београд за биологију. У току предстојећег распуста одабрана је да пет недеља волонтира у кампу за младе којима ће помагати да побољшају знање енглеског језика.

Иако има само 15 година Дарија Милић је аутономна особа која је већ одабрала своје снове, циљеве и вредности, али је уз то одабрала и јасан план за остварење свијих снова, циљева и вредности.

Све наведено препоручује да часно и заслужено понесе титулу ђака генерације.

Јасмина Самарџић, одељенски старешина

За спортисту генерације 2016/2017. изабрана је такође ученица 8/2, Лидија Куртановић.

2015/2016.

Према Правилнику о избору „Ученика генерације“ и одлуком Наставничког већа за Ученика генерације за 2015/2016. годину изабран је једногласно ученик Урош Миленковић одељења 8/3 одељенског старешине Маје Милошевић.
Оно што га краси и издваја од других су надареност и креативност која се одликује:
*високо развијеном општом интелигенцијом
*апстрактним мишљењем
*поседује стабилност
*мотивисаност
*амбицију
*толеранцију
*промишљеност
*самопоуздање коју карактерише поверење у себе, отвореност за нове идеје, независност од туђег мишљења.
Постигао је одличан успех и примерно владање из свих наставних предмета од првог до осмог разреда. Током школовања истицао се у ваннаставним активностима, пружању помоћи другим ученицима, развијању другарског односа и поверења, отворености и искрености међу ученицима.Ужива поверење међу својим друговима, има правилан и коректан однос према наставницима, стручним сарадницима и другим запосленима у школи, као и према родитељима других ученика.
Носилац је „Вук Караџић“ дипломе за изузетан успех у учењу и примерном владању, као и 5 посебних диплома за изузетан успех показан из следећих наставних предмета:
физичког васпитања, физике, хемије, биологије и математике и то:

5. разред :
3. место на окружном такмичењу из математике
1. место на општинском такмичењу из математике

6.разред:
3. место на окружном такмичењу из физике
2. место на општинском такмичењу из физике
1. место на општинском такмичењу у рукомету из физичког васпитања

7.разред:
2. место на окружном такмичењу из физике
учешће на републичком такмичењу из физике

1. место на општинском такмичењу из хемије
- био је члан ученичког парламента

8. разред:
2. место на општинском такмичењу из хемије
2. место на окружном такмичењу из хемије
-учешће на републичком такмичењу из физике
2. место на окружном такмичењу из физике
3. место на општинском такмичењу из физике
- похвала из математике
3. место на општинском такмичењу у кошарци из физичког васпитања
-био је члан ученичког парламента
-похађао секције из: хемије, енглеског, рукомета и кошарке

Свестраност ученика кроз осмогодишње школовање говори о особи која тежи великим стварима.

Одељенски старешина
Маја Милошевић

Спортиста генерације 2015/2016. је ученик 8/3 Милош Латиновић.

Календар догађаја

Нове награде

Top