Ученик генерације

2016/2017.

Према Правилнику о избору „Ученика генерације“ и одлуком Наставничког већа за Ученика генерације за 2016/2017. годину једногласно је изабрана ученица  8/2, Дарија Милић одељенског старешине Јасмине Самарџић.

Дарија је носилац дипломе "Вук Караџић", као и 5 специјалних диплома: српски језик, ликовна култура, географија, биологија и хемија. Освојила је за себе и нашу школу много награда:

 •  V разред: 

           *српски језик (граматика)- 3. место- општинско

 • VI  разред: 

  *међународно такмичење Chinese Calligraphz and Painting Competition, 2. место
  *Оштро Перце ( 4 похвале)
  *српски језик (граматика)- 3. место- општинско
  *биологија, 2.место -општинско

 • VII разред: 

  *хемија, 3. место -општинско
  *биологија, 2. место -градско
  *награда пријатеља деце
  *награда на конкурсу "Моћ воде"
  *Књижевна олимпијада -2. место -градско
  *српски језик (граматика)- 3. место- општинско
  *конкурс „Птице“ -градско

 • VIII разред:

  *биологија, 3. место -општинско
  *награда на конкурсу „Читам, па шта“
  *награда на литерарном конкурсу
  *географија, 2, место -градско
  *похвала на међународном конкурсу "Вода - од мита до архитектуре"
  *конкурс „Птице“ – градско
  *међународно такмичење „Египат у очима деце“

Мишљење одељенског старешине 8/2 о Дарију Милић:

Свакога дана улазећи у школу на стаклу улазних врата редовно ме "сачека" велика и мудра мисао петнаестогодишње ученице наше школе Дарије Милић коју је забележила у једном писменом задатку из српског. Мисао гласи: Ми смо оно што чинећи остављамо иза себе.

Дарија ускоро напушта нашу школу, а иза себе оставља бројна признања којима је допринела свом личном, као и угледу школе коју је похађала. Потиче из непотпуне породице, али се зато на другој страни, она сама потрудила да то што недостаје надокнади посвећеношћу школи, знању и личном развоју и напредовању.

Иако је имала тешке услове за рад и учење у својој породици, то је није спречавало да одговарајуће услове сама обезбеди и пронађе у библиотекама, читаоницама, а често и у парковима.

Први сусрет са Даријом био је у 5. разреду када сам јој одређена као разредни старешина. Прво што сам тада код ње уочила биле су посвећеност и истрајност у обављању школских задатака и обавеза, по чему се у великој мери разликовала од осталих вршњака у разреду. Дешавало се да је ни високе температуре, нити било која друга незгода нису могле спречити да изостане са наставе. Отуда је већ од 5. разреда тешко у њеним рубрикама у дневнику наћи нижу оцену од одличне. Оно што се препознаје у њеном односу према школи и школским обавезама су изузетна одговорност да се сваки задатак уради до краја и у потпуности, аутентичност и  креативност у начину на који приступа извршењу обавеза, уважавање и прихватање свих сарадника, заједништво и блискост са својим вршњацима, саосећање за оне у невољи, безрезервна подршка, разумевање и поверење онима који је окружују, као и поштовање и уважавање предметних наставника и ненаставног особља у школи. Често сам слушала од теткица да су својој деци причале о Дарији.

Њена стваралачка потреба да своја знања из различитих области обогати и тако испуни ђачке дане, одвели су је на бројна и разноврсна такмичења. Носилац је пет специјалних диплома: српски језик, географија, биологија, хемија и ликовна култура. Број освојених диплома са школских такмичења из различитих области је задивљујући и импресиван; спајала је и неспојиво: литерарно стваралаштво и науку, кинески језик и ликовну културу, средњевековне витешке борбе и хип-хоп плес. То је отуда, то сам касније схватила, што је за њу свако такмичење било надметање са самом собом.

Осим бројних награда, признања и диплома, Дарија је и члан Центра за таленте Београд за биологију. У току предстојећег распуста одабрана је да пет недеља волонтира у кампу за младе којима ће помагати да побољшају знање енглеског језика.

Иако има само 15 година Дарија Милић је аутономна особа која је већ одабрала своје снове, циљеве и вредности, али је уз то одабрала и јасан план за остварење свијих снова, циљева и вредности.

Све наведено препоручује да часно и заслужено понесе титулу ђака генерације.

Јасмина Самарџић, одељенски старешина

За спортисту генерације 2016/2017. изабрана је такође ученица 8/2, Лидија Куртановић.

2015/2016.

Према Правилнику о избору „Ученика генерације“ и одлуком Наставничког већа за Ученика генерације за 2015/2016. годину изабран је једногласно ученик Урош Миленковић одељења 8/3 одељенског старешине Маје Милошевић.
Оно што га краси и издваја од других су надареност и креативност која се одликује:
*високо развијеном општом интелигенцијом
*апстрактним мишљењем
*поседује стабилност
*мотивисаност
*амбицију
*толеранцију
*промишљеност
*самопоуздање коју карактерише поверење у себе, отвореност за нове идеје, независност од туђег мишљења.
Постигао је одличан успех и примерно владање из свих наставних предмета од првог до осмог разреда. Током школовања истицао се у ваннаставним активностима, пружању помоћи другим ученицима, развијању другарског односа и поверења, отворености и искрености међу ученицима.Ужива поверење међу својим друговима, има правилан и коректан однос према наставницима, стручним сарадницима и другим запосленима у школи, као и према родитељима других ученика.
Носилац је „Вук Караџић“ дипломе за изузетан успех у учењу и примерном владању, као и 5 посебних диплома за изузетан успех показан из следећих наставних предмета:
физичког васпитања, физике, хемије, биологије и математике и то:

5. разред :
3. место на окружном такмичењу из математике
1. место на општинском такмичењу из математике

6.разред:
3. место на окружном такмичењу из физике
2. место на општинском такмичењу из физике
1. место на општинском такмичењу у рукомету из физичког васпитања

7.разред:
2. место на окружном такмичењу из физике
учешће на републичком такмичењу из физике

1. место на општинском такмичењу из хемије
- био је члан ученичког парламента

8. разред:
2. место на општинском такмичењу из хемије
2. место на окружном такмичењу из хемије
-учешће на републичком такмичењу из физике
2. место на окружном такмичењу из физике
3. место на општинском такмичењу из физике
- похвала из математике
3. место на општинском такмичењу у кошарци из физичког васпитања
-био је члан ученичког парламента
-похађао секције из: хемије, енглеског, рукомета и кошарке

Свестраност ученика кроз осмогодишње школовање говори о особи која тежи великим стварима.

Одељенски старешина
Маја Милошевић

Спортиста генерације 2015/2016. је ученик 8/3 Милош Латиновић.

Календар догађаја

Нове награде

Top